http://www.tablet4you.ir/?r=x9lX8ofB3z1WzVd8bKfKRQ== - - چرا ادعای احمدی نژاد مبنی بر رجعت هوگو چاوز با ادله دینی سازگاری ندارد؟+ادله :: پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

پایگاه اطلاع رسانی شهداء

پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

پایگاه اطلاع رسانی شهداء

پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

بّسمِ رَبِّ الشهداءِ وَاصِّدیقین

بایگانی
تبلیغات
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل
محبوبیت وبلاگ




تردید ندارم که او بازخواهد گشت و .... 



در متن پیام تسلیت دکتر محمود احمدی‌نژاد در پی درگذشت هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا آمده است :

"تردید ندارم که او بازخواهد گشت و به همراه همه صالحان و حضرت مسیح (ع) و تنها باقیمانده از نسل پاکان، انسان کامل، خواهد آمد و جامعه بشری را در استقرار صلح و عدالت کامل و مهربانی و کمال یاری خواهد کرد."

جا دارد که در اینجا نظری در ادله "بازگشت" یا همان "رجعت" بیفکنیم و ضمن آشنایی بیشتر با این اعتقاد به این بهانه ؛صحت و سقم این ادعا را نیز اجملا بررسی کنیم:

رجعت چیست؟

«رجعت» در لغت به معنى بازگشت است، و مقصود از آن در فرهنگ شیعه، بازگشت گروهى از افراد خاص پس از ظهور حضرت مهدى ـ عجل الله فرجه الشریف ـ و قبل از برپایى قیامت به دنیاست اما آنچه مشخص است این رجعت عمومی نیست بلکه گروه ها و اشخاص خاص و ویژه ای در روایات مخصوص به این اعتقاد گشته اند.

جایگاه رجعت در شیعه

رجعت یکی از عقاید خاص و ضرورت های شیعه است؛  علامه مجلسی رحمة الله علیه در بحارالانوار به بیش از صد و شصت آیه و روایت در باب رجعت اشاره می­ کند و می­ گوید: براى کسانى که به گفتار ائمه­ اطهار(ع) ایمان دارند، جاى شک و تردید باقى نمی ­ماند که مساله رجعت، حق است. زیرا روایات وارده در این باب از ائمه ­اطهار(علیهم السلام) در حد تواتر است و نزدیک به دویست روایت وارد شده ­است که در این امر صراحت دارند و این روایات را بیش از چهل تن از بزرگان علماء و محدثین عالیقدر در بیش از پنجاه کتاب معتبر روایت کرده ­اند.1

چه کسانی رجعت می کنند؟

 

در یک تقسیم کلی رجعت کنندگان دو بخش می­ شوند:

1.انسانهائی که نهایت ایمان را درک نموده­ اند بطوریکه لیاقت حضور در دولت حق و جهانی را دارند. این عده یا در حکومت جهانی منجی بشریت به عزت دنیایی نیز می­رسند و یا اینکه در جهت استقرار حکومت جهانی حق به فوز شهادت نائل می­شوند.

2.کفار و دشمنانی که گناهان و صدمات بی­شماری را به اهل ایمان وارد کرده­ اند و در کفر و نفاق به نهایت خود رسیده باشند. این عده مجازات و حدود الهی را بعد از قیام جهانی منجی و قبل از عذاب قیامت دریافت می­ کنند.

از مجموع روایات به دست می آید که مؤمنین محض و کافرین محض رجعت می کنند والبته روایات فراوانی به صورت ویژه، خبر از رجعت افراد خاصی داده است که به صورت اختصار می توان به برخی اشاره کرد:

- از امام حسین علیه السلام به عنوان اولین رجعت کننده یادشده است .2

- برای علی علیه السلام رجعت های متعددی ذکر شده است .3

- ائمه معصومین علیهم السلام به صورت خصوصی به برخی از یاران خاص خود بشارت رجعت داده اند . 4

- برخی روایات می گوید که انبیای گذشته، رجعت خواهند کرد . 5

- پیامبر صلی الله علیه و اله به همراه ائمه معصومین علیهم السلام رجعت می کنند . 6

- در روایاتی رجعت برخی از منافقان و کفار نیز ذکر شده است . 7

- در ابتدای «دعای عهد» که از امام صادق‌((علیه السلام)) روایت شده، به صراحت به موضوع بازگشت به دنیا در عصر ظهور اشاره و تأکید شده است که هر کس چهل روز این دعا را بخواند، از رجعت‏ کنندگان خواهد بود.8

همانطور که در دسته بندی فوق مشاهده نمودید رجعت تنها شامل عده قلیلی از انسان ها می شود، نه همه آن ها. چنانکه تصریح این مطلب در روایتی از امام صادق (ع) آمده است که ایشان می فرماید:

«رجعت امری همگانی نیست، بلکه اختصاصی است و تنها کسانی رجعت می کنند که ایمان خالص و یا شرک خالص داشته باشند.»9

پس مشاهده نمودید که قرار دادن هوگو چاوز در زمره رجعت کنندگان و لو آنکه او به قول جناب دکتر احمدی نژاد از موحدین و معتقدین به برپایی حکومت عدل در آخر الزمان باشد و یا اینکه دلایلی بر دعا کردن او برای فرج موجود باشد باز دلیلی بر قرار دادن وی در زمره رجعت کنندگان وجود ندارد و ادله دینی چنین ادعایی را بر نمی تابد به علاوه با این وجود ایشان این موضوع را احتمال نمی دهند بلکه یقیقنی بودن مسئله را ادعا می کنند درحالی که نمی شود بدون آنکه دلیل روشنی از دین بر چنین امری دلالت کند چنین، بدون تردید، یک مسئله را بر اعتقادات دینی تحمیل نمود و احتمال یک امر بلکه بالاتر،یقینی بودن  آنرا ادعا کرد.

پینوشت:

1-مجلسی، محمد باقر؛ بحار الانوار، بیروت، موسسة الوفا،1404هـ ق، ج53 ،ص 1222-تفسیر العیاشی، چاپخانه علمیه، ج 2، ص 282;  الکافی، ج 8، ص 206 . 
3-بحار الانوار، ج 53، ص 46و 47; الکافی، ج 1، ص 197 .
4-دلائل الامامه، ص 284; اختیار معرفة الرجال، ص 217; مصباح الشریعه، ص 63 . 
5-تفسیر قمی، ج 1، ص 106; تفسیرعیاشی، ج 1، ص 181 . 
6-بحار الانوار، ج 53، ص 15 . 
7-همان، ص 39 . 
8-بحارالأنوار، ج ۵۳، ص ۹۵، ح ۱۱۱؛ ج ۱۰۲، ص ۱۱۱٫
9-البرهان، ج2، ص408

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی