http://www.tablet4you.ir/?r=x9lX8ofB3z1WzVd8bKfKRQ== - - دولت تدبیر و امید نشاط مسجدی را به جوانان اعطا کند/بین مسجد و تبیین سبک صحیح زندگی ارتباطی تنگاتنگ وجود دارد :: پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

پایگاه اطلاع رسانی شهداء

پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

پایگاه اطلاع رسانی شهداء

پایگاه مقاومت بسیج شهدای ورزنه

بّسمِ رَبِّ الشهداءِ وَاصِّدیقین

بایگانی
تبلیغات
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
وبلاگ-کد جستجوی گوگل
محبوبیت وبلاگ




عضو جامعه المصطفی (ص) در گفتگو با قدس آنلاین:

دولت تدبیر و امید نشاط مسجدی را به جوانان اعطا کند/بین مسجد و تبیین سبک صحیح زندگی ارتباطی تنگاتنگ وجود دارد

قدس آنلاین-آمنه مستقیمی: برنامه های مساجد باید جذاب و به روز باشد، اینها مطالبی است که انتظار می رود دولت تدبیر و امید با عنایت خاص به آنها و با انتخاب افراد شایسته، نشاط و شادابی را به جوانان اعطا کند.

به گزارش قدس آنلاین، فرا رسیدن دهه تکریم و غباروبی مساجد فرصتی است مغتنم برای واکاوی نقش این نهاد دینی اجتماعی در عرصه های مختلف به ویژه تبیین و ارائه سبک صحیح زندگی که البته از مسجد طراز اسلامی انتظار می رود. البته در این میان نمی توان از نقش دولت ها نیز غافل بود، تمامی این موارد یعنی شاخصه های مسجد طراز اسلامی، نقش ان در سبک سازی زندگی و ارتباط دولت ها با مسجد زمینه گفتگو با حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان، استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی (ص) العالمیه را فراهم آورد که مشروح آن در ذیل می آید:
 

 دلیل اهمیت مسجد در فرهنگ اسلامی چیست؟ آیا این اهمیت صرفا به دلیل نقش مذهبی این نهاد دینی است یا عوامل دیگر بر آن اثرگذار است؟
مسجد در واقع نماد و پایگاه اصلی دیانت و مقدس ترین نقطه در روی زمین برای عبادت و بندگی خداوند است و قداست مسجد از آن جهت است که در این نقطه به انسان حس و حالی القا می شود که گویی او، خود را در حالت عرفانی و به خداوند نزدیکتر احساس می کند و این حس و حال در قلب و روح انسان و به دنبال آن در رفتار او حالت خضوع و خشوع را پدید می آورد، از این جهت می توان گفت مسجد پایگاه اصلی تقرب انسان زمینی به خداوند آسمانی و الهی است.
البته در طول تاریخ مسجد کارکردهای مختلفی داشته است، به عنوان مثال در صدر اسلام مسجد محل قضاوت، ازدواج و طلاق و برپایی اجتماعات سیاسی و اجتماعی، برقراری ارتباطات سیاسی اجتماعی و اقامه نماز جمعه بوده است و این کارکردها در دوره های مختلف تاریخی با فراز و فرود همراه بوده است. گاهی برخی حکما سیاست را از دیانت جدا می کردند و لذا مسجد کارکرد عبادی صرف می یافت و گاهی نیز مسجد پایگاه همه کارکردهای اجتماعی بود. همچون زمان امام راحل و دوران انقلاب اسلامی که مسجد هم پایگاه مسائل دینی و عبادی بوده و هم محل ثقل مسائل سیاسی و اجتماعی، حتی در اوایل پیروزی انقلاب مسائل اقتصادی در مسجد حل و فصل می شد و مردم کالاهای اساسی و کالابرگ های خود را از مسجد دریافت می کردند.
بنابر این، مسجد در کنار محل تجمع مردم و کارکردهای عبادی مذهبی، در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... دارای کارکرد و نقش اثرگذار است.

 

با توجه به اینکه مکان های آمد و شد افراد بر سبک زندگی آنها اثرگذار است، آیا می توان از مسجد انتظار طراحی و ارائه سبک زندگی اسلامی به جامعه را داشت؟
اگر مسجد در محلات مسکونی ما وجود داشته باشد سبک زندگی مردم به یک صورت است و اگر نباشد در این سبک زندگی متفاوت می شود، چراکه وقتی مسجد در محله ای باشد مردم به گونه ای وقت خود را تنظیم می کنند که حداقل در نمازهای جماعت حضور بیابند. همین حضور زمینه بیان معارف دینی را فراهم می کند و بدین ترتیب اهالی مسجد با آموزش های دریافتی به زندگی دینی برگشته و در همسرداری، خانه داری و تربیت فرزند و ... آن آموزه ها را بکار می گیرند؛ در غیر این صورت مردم ارتباطی با پایگاه دینی ندارند و معارف دینی به گوششان نمی رسد و درپی آن سبک زندگی آنها از معارف دینی تاثیر نمی پذیرد و اینجا است که ماهواره ها، فیلم های غربی و ... فضای جولان می یابند و فرآیند سبک سازی را به دست می گیرند. از این رو بین مسجد و تبیین سبک صحیح زندگی ارتباطی تنگاتنگ وجود دارد.

 

بی تردید ایفای چنین نقشی توسط مسجد لازمه برخورداری از ویژگی هایی است که در قالب مسجد طراز اسلامی تعریف می شود، رسیدن به این جایگاه طراز بودن چگونه ممکن است؟
ما مسجد را ساختمانی می دانیم که فعالیت های درون آن باید اخلاقیات، معنویت، علم و معرفت را در انسان های شرکت کننده و محیط پیرامونی آنها افزایش داده و تقویت کند. 
مهمترین محور این مجموعه یعی مسجد روحانی یا امام جماعت است که باید شخصی عالم باشد، همچنین جامع و با دنیای روز آشنا باشد، نسل جوان و نیازهای دینی، فکری، سیاسی و فلسفی آنان را شناخته و درک کند، علاوه بر این با درکی صحیح از شبهات داشته باشد و خوراک فکری مناسب را به نمازگذاران و شرکت کنندگان در فعالیت های مختلف مسجد عرضه کند که با ذائقه آنها سازگاری داشته باشد، او نه باید خیلی قدیمی و سنت گرا باشد و نه به مباحث افراطی همچون غربزدگی و دین گریزی گرایش داشته و آنها را مطرح کند. به بیان بهتر امام جماعت باید اتاق فکر و مرکز اندیشه مسجد باشد.
اما در اطراف وی باید افرادی باشند که از نظر بودجه و فکری حمایتش کنند و امکانات مورد نیاز برای کارکردهای صحیح را در اختیار او بگذارند.
به نظر می رسد، امروز وجود بازار برای تامین احتیاجات مردمی در کنار مساجد ضرورت دارد، علاوه بر این، وجود زمین ورزش برای تفریح نوجوانان و جوانان نیز می تواند به جلب حداکثری آنها به مساجد کمک کند، مهمتر از آن، باید در مهندسی شهرسازی، مکان یابی مساجد در جاهای حساس باشد تا مسجد در متن زندگی مردم قرار بگیرد. چراکه بخشی از زندگی انسان، مسائل مسجدی او است از این رو چه اشکالی دارد که در کنار مساجد، بازار، سالن غذاخوری و مکان تفریحی تعبیه شود به گونه ای که مسجد باید در متن چرخه زندگی مردم برود.

 

فارغ از نگاه دولتی کردن مساجد، چه انتظاری از دولت آینده به عنوان دولت تدبیر و امید، در تدبیر امور مساجد می رود؟
معتقدم دولت آقای روحانی (دولت تدبیر و امید) موفق می شود چراکه بر اساس اعتدال حرکت می کند همانطور که خودش گفته بر اساس مشی فراجناحی عمل می کند، البته نباید توقعات را خیلی از ایشان بالا برد که بعد اگر کم و کسری شد به نام دولت وی تمام شود.
رییس جمهور منتخب از آنجایی که هم مجتهد، هم روحانی و هم عضو مسجد خبرگان و هم عالم دینی است قطعا عنایت ویژه به مساجد دارد، و با توجه به عنایت ویژه وی به نسل جوان می تواند با مسئولیت سپردن به افراد کارآمد و جوان در امور مساجد، نسل جوان را به مسجد جذب کند.
توجه به این نکته ضروری است که برنامه های مساجد باید جاذبه داشته باشد و به روز باشد، اینها مطالبی است که انتظار می رود دولت تدبیر و امید با عنایت خاص به آنها، افرادی را برای طراحی و تصمیم گیری برنامه های مساجد انتخاب کند که بتوانند نسل جوان را به روز هدایت کرده و به آنها نشاط و شادابی بدهد.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۴/۱۹
شهدا شرمنده ایم ...!!!

مسجد و سبک زندگی

نقش دولت ها

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی